English

Schildervakantie's Atelier-Mediterraneo

Deze vakantie is voor schilders en kunst- en cultuurliefhebbers, met een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten zoals en-plein-air schilderen, wijnproeverijen, galeries- en musea, natuur, gastronomisch en heel veel gezelligheid. Uiteraard kun je er ook voor kiezen te relaxen aan het strand op loopafstand. 
Wist je dat schilders als Chagall, Picasso, Max Ernst en Salvador Dalí, maar ook de sterren van het witte doek als Ava Gardner, Yul Brynner, Kirk Douglas, Elizabeth Taylor, Rock Hudson en Montgomery Clift verliefd waren op de Costa Brava (Palamós, Begur en s'Agaró)? Ze gebruikten deze regio als bron van inspiratie voor hun werk. Om deze reden keerden velen terug naar deze regio, ook nadat hun films waren afgelopen. Deze sfeer is nog volop aanwezig aan de mooie verscholen plekjes aan de Costa Brava. 

  Sant Martí L'EscalaVoor wie ?

Voor individuen en voor groepen vanaf 8 personen. Je hoeft niet persé schilderervaring te hebben, maar ook voor de gevorderde schilder is er voldoende uitdaging. 
Partners mogen mee en ook voor hen is er van alles te doen en te beleven: er zijn oa diverse fiets- en wandelroutes in de directe omgeving. Voor partners worden géén schildermaterialen berekend. Het huren van bijv.  fietsen is voor eigen rekening. 

Wil je als groep van 8 personen of meer een schildervakantie boeken is dat ook mogelijk als 'groepsreis op maat'."Ik heb genoten van deze fijne groep. Bedankt voor jullie goede zorgen en vrolijke noot. Graag tot volgend jaar!" José (2018)
 
"Afwisselend, hele mooie schilderplekjes, een goede verdeling van activiteit en rust. Veel gezien en beleefd. Geweldig voor herhaling vatbaar en ga zeker weer mee volgend jaar" Mieke (2018)

"De afgelopen 5 jaren waren geweldig. Telkens is het programma aangepast. Dit jaar was de Villa met zijn ruimte en uitzicht geweldig. De schilderlocaties nog afwisselender en idillischer. En met jullie begeleiding een echt feest" Maria (2018)
 
 Martine, je hebt ons een fantastische week bezorgd. Mijn complimenten voor de tijd en plezier die je in de reis gestoken hebt !" Jan (2017)
 
"Voor herhaling vatbaar. Leuk afwisselend programma, ook voor niet-schilders" Alda (2017)

"Alle vakanties van de afgelopen 4 jaar waren verschillend maar heel fijn. Dit jaar misschien wat afwachtend maar het overtrof alles op elk onderdeel. Maar bovenal jullie geweldige inzet om er iets onvergetelijks van te maken"  Hans (2017)

"Ik vond het fantastisch en ga volgend jaar weer graag mee !! "Agnes (2017)


Het programma

Kunst en Cultuurvakantie 7 t/m 14 september en 21 t/m 28 september 2019

We bezoeken onder andere de bekende Dalí-driehoek: Cadaqués - Castell de Galá - Figueres. Onderweg bewonderen we het surrealistische landschap dat de inspiratie was voor vele werken van Salvador Dalí. 
We sluiten begin september aan bij Fira d'Indians in Begur. Elk jaar wordt in het schilderachtige oude centrum van Begur dit Cubaanse festival groots gevierd. 
We bezoeken het onlangs geopende DOR museum dat schitterend op een heuvel boven de stad Girona is gelegen en schilderen in de meest práchtige baaien en middeleeuwse dorpjes aan de Costa Brava. Ook genieten we van de lokale gastronomie. Zoals de beroemde ansjovis van L'Escala.

Kunst en Cultuurvakantie 5 t/m 12 oktober 2019 (VOL)

Verleng je zomer met een Été Indien of Indian Summer. Dit is dé trend komend jaar en de periode tot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn, en zéker in Spanje! Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes mooi oranje/rood aan de bomen.  Ideale temperaturen, zelfs die van de zee, het strand en het zwembad.... het summum voor een schilder!
De maand oktober staat in deze regio in het teken van de Gastronomie. In diverse omliggende dorpen worden de geheimen van de lokale keuken gepresenteerd. De restaurants en tavernes bereiden met de beste producten van de aarde en de zee de seizoensgebonden gerechten en originele tapas. Dit uiteraard vergezeld van een goed glas wijn. 
Uiteraard bezoeken we ook weer diverse musea en galeries. Maar het schilderen van het ruige landschap, de kust, de middeleeuwse dorpjes en het genieten aan de Costa Brava staat voorop.


   
Calella Palafrugell                             La Fosca
   
Fornells Monells
Het verblijf

We verblijven in een van de prachtige lokaties aan de Costa Brava.
Kosten:
Bij 8 deelnemers:  € 850,- pp
Bij 9 deelnemers:  € 825,- pp
Bij 10 deelnemers: € 795,- pp
op basis van 2 prs. p/kmr (1 persoonskamer zonder toeslag is beperkt mogelijk)
 De Spaanse villa

De inrichting:

     
    De slaapkamers en badkamers

   

Práchtige baaien...Sa Tuna Begur 

Data

Inclusief:
7 x overnachting, 7 x ontbijt, 7 x (eenvoudige) lunch, 7 x Catalaans diner, schildermaterialen (acrylverf, kwasten, canvassen), vervoer ter plekke en transfer Girona-Begur-Girona

Exclusief:
Vliegtickets, reis- en annuleringsverzekering, ter plekke te nuttigen dranken, veldezel, entree tickets voor musea/voorstellingen

Wanneer:  
7 t/m14 september 2019 (Fira d'Indian Begur) 
21 t/m 28 september 2019 (Indian Summer)
5 t/m 12 oktober 2019 (Indian Summer)
Je kunt je nu al aanmelden!

Voor meer info en het uitgebreide programma neem contact op:
info@atelier-mediterraneo.nl of T. 00316-14453139

Vervoer

Het vervoer ter plekke is geregeld. Evenals de transfer van en naar het vliegveld Girona.

Costa Brava: de afstand van Eindhoven naar de Costa Brava in Spanje is zo'n 1400 km, via Frankrijk richting Barcelona (afrit 3 vanaf AP-7). 

Vliegen:    
We reizen in principe gezamelijk vanaf Eindhoven naar Girona Airport. Hierna is het een uurtje met de auto naar Begur. De vliegtickets regel je zelf online via
 Ryan Air (Eindhoven Airport).

 
 
Hasta la vista  !!

Meer info en filmpjes

http://ateliermediterr.blogspot.nl/

Agenda

Terugblik 2018

Agenda 2018

  • 6 januari van 13 tot 17 u expositie Masterclass Frans Manders
  • 8 januari 2019 start schilderlessen (14 lessen)
  • 7 t/m 14 september 2019 - kunst- en cultuurvakantie Costa Brava (Fira d'Indians Begur)
  • 5 t/m 12 oktober 2019 - kunst- en cultuurvakantie (Indian Summer)

  
  
  
 
Atelier Mediterraneo
Rul 22
5591 TW Heeze
Telefoon: 040-2262311
Mobiel: 06-14453139
info@atelier-mediterraneo.nl
© 2019 Copyright Atelier Mediterraneo, website by Cox IT Producties
Ontdek Catalonië!